Cáfolat a Névtelen Rémhírterjesztők emailjeire!

Tisztelt Névtelen Rémhírterjesztők!


Mindenek előtt hadd idézzek Önöknek egy részletet a még Tejfalusi úrnál is nagyobb, világszerte elismert Nobel-díjas magyar tudós, Selye János In vivo, a szupramolekuláris biológia védelmében című könyvéből:


„1940-ben pontos tervek alapján hozzáláttunk, hogy (az adaptációs betegségekről felállított) hipotézisünket ellenőrizzük. Ebben az időben még csak egyetlen (mellékvese)kéreghormon állt kellő mennyiségben rendelkezésünkre, a dezoxikortikoszteron. Legnagyobb meg­le­pe­tésünkre ez a hormon nemhogy gátolta volna, sőt inkább elősegítette a gyulladást. Azokon az álatokon pedig, amelyek konyhasóban gazdag diétát kaptak, ún. „hialinózist” idézett elő. E szindróma jellemző tünetei a hialinos szívizom­gyulladás (amely a reumás láznál fellépő szívizomgyulladásra emlékeztet), periarteritis nodosa (az artériák gyulladása), vese­zsugorodás (és gyulladásos elváltozások a vesében), valamint fokozott gyulladáskészség minden szöveti ingerléssel szemben. Végeredményben egy általános gyulladásra való hajlamot idéztünk elő…

Szívkárosodások

Kísérleteket végeztünk, hogy tisztázzuk a hialinózis és főleg a hormonokkal előidézett vesezsugorodás és hipertónia mechanizmusát, s a vizsgálatok során néhány halogénezett kortikoidot is kipróbáltunk. Valamennyi „halokortikoidnak” volt mind gluko-, mind mineralokortikoid hatása, és hialinózist is létrehoztak, ha a kezelést különféle nátriumsók adagolásával (főleg NaCl-al) kombináltuk….

Két terjedelmes monográfiát írtunk a kísérleti szívnekrózisról (szövetelhalás) és kémiai úton való megelőzéséről.

 

Eredményeink közül a legfontosabbak a következők:

 

  1. A szívnekrózis létrejötte a szív káliumtartalmának hirtelen csökkenésével van kapcsolatban és kálium adagolásával megakadályozható.
  2. A halokortikoidok kicsiny, önmagukban hatástalan dózisai (nátriumban gazdag diétával vagy anélkül) úgy befolyásolják a szívet, hogy a különféle stresszorok (pl. erőltetett izommunka, vérzés, hideg) hatására legtöbbször halálos nekrózis fejlődik ki. Bizonyos kémiai anyagok (kortikoidok, nátrium) ezek szerint a stressz károsító hatása iránt fogékonnyá tehetnek.”


Dr. Gyarmathyné Nemes Erzsébet gyógyszerész feltaláló asszony nem egy új alkimista életelixír kotyvasztására vállalkozott, hanem Selye János kutatásai nyomán, az azóta orvostudományi körökben egyöntetűen bebizonyított és elfogadott élettanilag szükséges nátrium-kálium arányból indult ki a Vivega kikísérletezésekor. A kálium széleskörűen alkalmazott a gyógyászatban – és mint a fenti idézetből is kitűnik – életmentő jelleggel, a fő problémát fogyasztásakor az jelenti, hogy önmagában élvezhetetlen ízű. És ebben rejlik a Vivega feltalálójának zsenialitása, a káliumot és a magnéziumot (valamint a helyes élettani mérték erejéig a nátriumot), élvezetes – magyar konyhai hagyományainknak megfelelő –ínyes fűszerkeverék formájában ajánlja, amely konyhasó helyett és annak mértékében alkalmazandó.


A káliumfogyasztást általában és a Vivega-fogyasztást konkrétan támadó terjengős, okoskodó és zavaros eszmefuttatásának és mellékleteinek állításai lényegében a következők:

 

  1. Lehetőleg minél nagyobb mennyiségben kell konyhasót (NaCl) fogyasztani, mert az jó szívpanaszok ellen.
  2. A kálium mérgező hatású, fogyasztása a magyar nemzet vesztét eredményezi.
  3. A kálium és a kálisó ugyanaz.
  4. A káliumot tartalmazó Vivega diétás sókeverék méreg.


Amit Önök csinálnak, az a mérgezés. Nem csak a saját szervezetüket gyilkolja a túlzott NaCl bevitellel, hanem mások gondolatait, akik Önökhöz hasonlóan nem mélyedtek el a témában, csak a felületen mozognak, hallanak ezt-azt, és pánikba esve kapkodnak. Önök 3 millió embert riogatnak feleslegesen Magyarországon, mindazokat, akik magas vérnyomástól, szív- és érrendszeri betegségben szenvednek

Ha figyelmesen elolvassák Selye professzor írását, kísérleteivel évtizedekkel ezelőtt bebizonyította, hogy éppen a túlzott nátriumbevitel jelenti a legnagyobb veszélyt a szív- és keringésbetegségekre, melyekre az ÓÉTI által szervezett Stop Só kampányban bőséges bizonyítékot talál.

A kálium nem mérgező, ellenkezőleg, élettanilag kiemelkedő fontosságú elem! (Erről bármely igazi vegyészt megkérdezhet.) A sejtek belsejében halmozódik fel, gyakran százszor vagy ezerszer nagyobb koncentrációban, mint a külső környezetben. Nagy szerepet játszik a sejt különböző életműködéseiben, az ingerületek kialakulásában, a szerves szintézisekben. Hiánya vagy a nátriummal szemben megkívánt 1:1 arányának túlzott csökkenése a három izomféleséget, a harántcsíkolt, sima és szívizmot, végül a vesét károsítja.

A káliumot az élő szervezetek növekedését, fejlődését elősegítő tulajdonsága miatt a műtrágyagyártásban is alkalmazzák. A kálisó nem azonos a káliummal, hanem káliumtartalmú klorid és szulfátásványok gyűjtőneve. Legfontosabb természetben előforduló változatai a szilvin, karnallit, kainit, schőnit és glaserit. Ezek különféle tengeri üledékanyagokat tartalmazó, emberi fogyasztásra valóban alkalmatlan vegyületek, további anyagokkal keverve talajjavításra használják őket.

A Vivega csakis a kálium laboratóriumi tisztaságú sóját tartalmazza!

Tisztelt Névtelenek! Mint a Vivega forgalmazója a leghatározottabban visszautasítom, hogy termékünket méregnek titulálják! A Vivega az OÉTI-nél bejegyzett diétás készítmény. A magyar egészségügyi szabványok sokkal szigorúbbak az európai átlagnál. Ha bukkanhatnak is olyan uniós termékre, amely káros hatású, megnyugtathatom Önöket, hogy az OÉTI engedéllyel rendelkező hazai készítmények között soha. A Vivegát a kardiológus és dietetikus szakma egybehangzóan ajánlja, milliók gondján enyhíthetne, töredékére csökkentve a családok gyógyszerkiadásait. Mert ugyan Önök „arany árúnak” nevezik, de gondolják meg, egy ember 250 g-os havi adagja kerül 2750 Ft-ba. Ennyit sokallanak az egészségükért? Az Aloe Vera termékek havi dózisa 30 ezer Ft! És mibe kerülnek a vérnyomáscsökkentők, illetve az azok mellékhatásait csökkentő további gyógyszerek? Átlagosan havi 20 ezer Ft-ba.

Voltaképpen azt hiszem, Önöknek csupán azért lehetnek bizonytalan – névtelenségbe burkolt – fenntartásai a Vivegával kapcsolatban, mert még nem próbálták ki. Mi, a Vivega forgalmazói nem ahhoz a kocsmároshoz vagyunk hasonlatosak, aki az ócska borait maga nem fogyasztja. Mi és családtagjaink só helyett használjuk, ízletesebbnél ízletesebb ételeket főzünk vele, és mindannyiunk vérnyomása teljesen rendben van. A feltaláló asszony 18 éve instabil anginában szenvedett. Ezt az orvosok a szívrohamot közvetlen megelőző állapotként definiálják, mely csak heroikus úton, azaz műtéttel orvosolható. Dr. Gyarmathyné Nemes Erzsébet a kés helyett a Vivegát választotta, mellyel azóta is karban tartja szív- és érrendszerét. Ha mindaz igaz lenne, amit Önök a káliumról összehordtak, már régen kínok-kínjával halt volna meg. Mint ahogy sokan, akik sajnálják a pénzt a Vivegára, és csak akkor kapnak észbe, amikor a közvetlen családi körben már bekövetkezett a tragédia.

Kóstolják meg a Vivegát, és ha bevált, szeretettel várjuk Önöket törzsügyfeleink között. Ha saját tévhiteik és félelmeik miatt erre nem hajlandók, kérem, hagyjanak fel egy olyan termék céltalan ócsárlásával, melyet nem ismernek, hatásmechanizmusáról fogalmuk sincs, de már sok ezer ember életét mentette, és még milliókét mentheti, könnyítheti, hosszabbíthatja meg.

 

Üdvözlettel

 

Ballai László

Ügyvezető ig.

Sal Vitae Kft.

www.vivega.eu